بسم الله وعليه توكلنا
اهديكم هالموضوع
وصفات متعددة لسمك البلطي
موجود بالكويت بكثرة
سواء مثلج او طازج
وسعره معقول جدا
وصفات متعددة لسمك البلطي
موجود بالكويت بكثرة
سواء مثلج او طازج
وسعره معقول جدا
هذه صورة سمك البلطي

أختبار السمك :
1. أن تكون رائحته مقبولة وعيناه لامعتين
2. أن يكون لحمه متماسكا صلبا عند اللمس
3. أن تكون الخياشيم ذات أحمرار طبيعى
تجهيز السمك :
1. يقطع الذيل والزعانف
2. يزال قشر السمك بحكة بالسكين من الذيل للرأس
3. تفتح البطن وتخرج الاحشاء وتغسل البطن والسمكة جيدا
4. تدعك بخليط من الملح والدقيق وتترك فترة ثم تشطف جيدا بالماء وذلك لازالة الدم
1. أن تكون رائحته مقبولة وعيناه لامعتين
2. أن يكون لحمه متماسكا صلبا عند اللمس
3. أن تكون الخياشيم ذات أحمرار طبيعى
تجهيز السمك :
1. يقطع الذيل والزعانف
2. يزال قشر السمك بحكة بالسكين من الذيل للرأس
3. تفتح البطن وتخرج الاحشاء وتغسل البطن والسمكة جيدا
4. تدعك بخليط من الملح والدقيق وتترك فترة ثم تشطف جيدا بالماء وذلك لازالة الدم
الطريقة الأولى
المكونات
السمك حسب الرغبة حوالي كيلو و نصف منظف من الداخل و الخارج
و منقوع في ماء و دقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي

التتبيلة
2م/ك كمون ناعم + 1 م/ك كزبرة جافة + 1 م/ك بابريكا ( الفلفل الحلو ) + عصير 2 ليمونة + ملح + فلفل حار و فلفل رومي بارد
و تخلط
و تخلط

يترك ساعتين قبل القلي

و هذا شكله بعد القلي

صلصة السمك
المكونات
بصلة مفرية + ثوم مفري + 2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم + 6 حبات طماطم مقطعة مكعبات + 1 مكعب مرقة دجاج + 1 حبة لومي + فلفل حار +2م/ك صلصة طماطم + كزبرة خضراء
الطريقة
في قدر نضع القليل من الزيت و نضع البصل يصفر نضيف الثوم المفري يذبل
نضيف التوابل
2 م/ك كزبرةجافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم و نشوح
ثم نضيف مكعبات الطماطم و علي نار عالية نحرك
ثم نضيف مكعب المرقة و حبة اللومي

و تترك مغطاه علي نار هادئة حتي تتسبك ثم يضاف لها 2 ملعقة صلصة طماطم

ثم نضيف الكزبرةالخضراء و نظفي عليها و تكون جاهزة

الارز البسمتي
ناخذ مقدار من الارز البسمتي ينقع في ماء و ملح
يصفي و يوضع في قدر به ماء مغلي مضاف له حبة هيل و ورقة غار و يسلق

ثم يصفي تماما من الماء
و يوضع بقدر عليه مقدار من الصلصة الجاهزة

و تخلط

و يترك علي نار هادئة جدا حتي يكتمل النضج
الطبق النهائي


الطريقة الثانية
بلطي مقلي
بلطي مقلي
أكــله مصريه 100%
لكــن بصراحه كدا وبدون مقدمـات
معه أرز جديد بطريقه جديده
بعيد عن الارز أبـو بصل والنوم والنعسـان ههههه
تعالو نشوف السمك الاول
لكــن بصراحه كدا وبدون مقدمـات
معه أرز جديد بطريقه جديده
بعيد عن الارز أبـو بصل والنوم والنعسـان ههههه
تعالو نشوف السمك الاول
المكونات
سمك _ ثوم _ كمون _كزبره_ فلفل حلو _ عصير الليمون _ الخل الابيض _ فلفل رومي _فلفل حـار _ السمـاق اللبناني _ دقيقـ
طـريقة التحضير:
السمك طبعاً حسب ما تحبي كيلو و نصف
المهم تنظفيه كويس من الداخل و الخارج
سمك _ ثوم _ كمون _كزبره_ فلفل حلو _ عصير الليمون _ الخل الابيض _ فلفل رومي _فلفل حـار _ السمـاق اللبناني _ دقيقـ
طـريقة التحضير:
السمك طبعاً حسب ما تحبي كيلو و نصف
المهم تنظفيه كويس من الداخل و الخارج
وتنقعيه في ماء و ملح أودقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي
تعالو نجهز التتبيله:
2 رأس ثوم مفومه + 2 ملعقة كمون + نصف ملعقة كزبره +نصف ملعقة فلفل حلو + 3 حبات ليمون عصير + معلقتين خـل ابيض + فلفله رمي مقطعه صغير + قرن فلفل حـار مقطع صغير (( السماق اللبناني )) حسب الرغبه وبكميه بسيطه وهو شبيه لقشر الرومان المصري
ونخلط المقـادير كلهـا مع بعض
2 رأس ثوم مفومه + 2 ملعقة كمون + نصف ملعقة كزبره +نصف ملعقة فلفل حلو + 3 حبات ليمون عصير + معلقتين خـل ابيض + فلفله رمي مقطعه صغير + قرن فلفل حـار مقطع صغير (( السماق اللبناني )) حسب الرغبه وبكميه بسيطه وهو شبيه لقشر الرومان المصري
ونخلط المقـادير كلهـا مع بعض
طبعاً أنت ِ مصفيه السمك من المـاء
قومي بتدبيل السمك من الداخل والخـارج
قومي بتدبيل السمك من الداخل والخـارج
وأتركي السمك سـاعه على الاقـل في التتبيله
وبعــد ها قومي بقلي السمك
تعالي نجهـز الخلطه بتاعت القلي
كوب دقيق ابيض + 2 كوب مـاء
وملح + كمون + ولو عندك قليل من باقي الخلطه
ضفيهـا عليهـا
ونضع المقادير على بعض وتقلب حتى تصبح عجينه فوق الخفيفه وأقل من المتوسطه
ضعي السمكه بداخلها واخرجيها
وضعيها
في الزيت الغزير المقدوح
وبعــد ها قومي بقلي السمك
تعالي نجهـز الخلطه بتاعت القلي
كوب دقيق ابيض + 2 كوب مـاء
وملح + كمون + ولو عندك قليل من باقي الخلطه
ضفيهـا عليهـا
ونضع المقادير على بعض وتقلب حتى تصبح عجينه فوق الخفيفه وأقل من المتوسطه
ضعي السمكه بداخلها واخرجيها
وضعيها
في الزيت الغزير المقدوح
أحم أحم أنتي هتتفرجي على السمكه كتير
تعالي نجهز الصلصه بتاعت السمك
والارز
المكونـات :
بصلة مفرية + ثوم مفري + 2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم + 6 حبات طماطم مقطعة مكعبات + 1 مكعب مرقة دجاج + 1 حبة لومي + فلفل حار +2م/ك صلصة طماطم + كزبرة خضراء
تعالي نجهز الصلصه بتاعت السمك
والارز
المكونـات :
بصلة مفرية + ثوم مفري + 2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم + 6 حبات طماطم مقطعة مكعبات + 1 مكعب مرقة دجاج + 1 حبة لومي + فلفل حار +2م/ك صلصة طماطم + كزبرة خضراء
الطريقة التحضير :
في قدر نضع القليل من الزيت و نضع البصل يصفر نضيف الثوم المفري يذبل
نضيف التوابل
2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم و نشوح
ثم نضيف مكعبات الطماطم و علي نار عالية نحرك
ثم نضيف مكعب المرقة و(( حبة لومي)) حسب الرغبه
و تترك مغطاه علي نار هادئة حتي تتسبك ثم يضاف لها 2 ملعقة صلصة طماطم
ثم نضيف الكزبره الخضراء ونطفي عليها النار وتكون جاهزه
تعالوبقي نعمـل الارز
الارز البسمتي
الارز البسمتي
ناخذ مقدار من الارز البسمتي ينقع في ماء و ملح
يصفي و يوضع في قدر به ماء مغلي مضاف له حبة هيل و ورقة غار و يسلق
ملحوظه : ممكن أستبدال الارز البسمتي بالارز المصري الؤلؤي بس طبعا بدون نقع
ملحوظه : ممكن أستبدال الارز البسمتي بالارز المصري الؤلؤي بس طبعا بدون نقع
ننزل الارزمن على النار نصف سوا
ثم يصفي تماما من الماء
ثم يصفي تماما من الماء
و يوضع بقدر عليه مقدار من الصلصة الجاهزة
ونخلط الارز بالصلصه
و يترك علي نار هادئة جدا حتي يكتمل النضج
الطريقة الثالثة :
بلطي مقلي
المكونات
سمك بلطى كبير او وسط
عصير ليمون
التتبيلة الخارجية
ملح+شطة+بودرة الثوم+كسبرةجافة+ كسبرة خضراء+
كمون ناعم
الحشو فى بطن السمكة
كرفس مفروم ناعم_كسبرة خضراء+ثوم مفروم+كمون وشطة وملح + فلفل اخضر مفروم ناعم+مبشور بصل مصفى من الماء
للقلى
طبعا دقيق وزيت
الطريقة
بعد تنظيق السمك جيدا يغسل ويترك يصفى ماؤه
ثم يتبل بالملح والليمون والبهارات المذكورة
يترك نصف ساعة فى التتبلة الخارجية
نخلط المكونات الخاصة بالحشو معا
ونبطن بها بطن السمكة
نقلب السمك فى الدقيق ويقلى قى زيت ليس غزير ولكن يكون حار حتى تتحمر السمكة جيدا
على فكرة راحتها بهذه الطريقة بتكون شهية جدا جدا
ويقدم مع ارز الصيادية والسلطة الخضراء
سمك بلطى كبير او وسط
عصير ليمون
التتبيلة الخارجية
ملح+شطة+بودرة الثوم+كسبرةجافة+ كسبرة خضراء+
كمون ناعم
الحشو فى بطن السمكة
كرفس مفروم ناعم_كسبرة خضراء+ثوم مفروم+كمون وشطة وملح + فلفل اخضر مفروم ناعم+مبشور بصل مصفى من الماء
للقلى
طبعا دقيق وزيت
الطريقة
بعد تنظيق السمك جيدا يغسل ويترك يصفى ماؤه
ثم يتبل بالملح والليمون والبهارات المذكورة
يترك نصف ساعة فى التتبلة الخارجية
نخلط المكونات الخاصة بالحشو معا
ونبطن بها بطن السمكة
نقلب السمك فى الدقيق ويقلى قى زيت ليس غزير ولكن يكون حار حتى تتحمر السمكة جيدا
على فكرة راحتها بهذه الطريقة بتكون شهية جدا جدا
ويقدم مع ارز الصيادية والسلطة الخضراء
الطريقة الرابعة :
سمك بلطي مقلي
المكونات
******
سمك بعدد افراد الاسره
ويجب ان يكون طازج
مواصفات السمكه الطازجه ان تكون ذات بريق والعيون براقه وليست زائغه
وان نضغط باصابع اليد في لحم السمكه ويجب ان نجده متماسك وجامد
ومنطقه البطن يجب ان تكون متماسكه ايضا
والخياشيم حمراء دون ان يكون فيها ماده لزجه
وان نشم فيها رائحه البحر دون اي روائح اخري
ثوم + دقيق + زيت للقلي + ليمون
التوابل : ملح + بهار سمك + كمون + عصير واحده طماطم + زعتر
نتبل السمك جيدا بخليط التوابل ونتركه بالتوابل مده لاتقل عن 3 ساعات
ونسخن الزيت ونضع السمكه في الدقيق ونضعها في الزيت حتي اللون الزهبي
ونجملها بالخضروات ونقدمها مع ارز السمك وسلطه الطحينه
******
سمك بعدد افراد الاسره
ويجب ان يكون طازج
مواصفات السمكه الطازجه ان تكون ذات بريق والعيون براقه وليست زائغه
وان نضغط باصابع اليد في لحم السمكه ويجب ان نجده متماسك وجامد
ومنطقه البطن يجب ان تكون متماسكه ايضا
والخياشيم حمراء دون ان يكون فيها ماده لزجه
وان نشم فيها رائحه البحر دون اي روائح اخري
ثوم + دقيق + زيت للقلي + ليمون
التوابل : ملح + بهار سمك + كمون + عصير واحده طماطم + زعتر
نتبل السمك جيدا بخليط التوابل ونتركه بالتوابل مده لاتقل عن 3 ساعات
ونسخن الزيت ونضع السمكه في الدقيق ونضعها في الزيت حتي اللون الزهبي
ونجملها بالخضروات ونقدمها مع ارز السمك وسلطه الطحينه

الطريقة الخامسة :
بلطى مشوى :
بعد تجهيز السمك ما بنقطع السمك من الاجناب بس نعملة تتبيله أخرى
التتبيلة:
بصل مقطع قطع صغييرة مخلوط بطماطم قطع صغيرة ومتبل بالملح والكمون يوضع فى بطن السمك ونغطى السمك بالردة
ويشوى على شواية فحم أو جريل أو صاج وبعد الشوى نصب على كل سمكة جزء بسيط من هذا الخليط " خل وماء وليمون وثوم مفرى "
التتبيلة:
بصل مقطع قطع صغييرة مخلوط بطماطم قطع صغيرة ومتبل بالملح والكمون يوضع فى بطن السمك ونغطى السمك بالردة
ويشوى على شواية فحم أو جريل أو صاج وبعد الشوى نصب على كل سمكة جزء بسيط من هذا الخليط " خل وماء وليمون وثوم مفرى "
الطريقة السادسة :
بلطى طاجن :
بعد تنظيف السمك يتبل بالدقة بعدين يقلى جيدا بالزيت
وبعد ذلك يوضع فى صينية ومعة طماطم حلقات وبصل حلقات وفلفل حلقات وبالهناء
وبعد ذلك يوضع فى صينية ومعة طماطم حلقات وبصل حلقات وفلفل حلقات وبالهناء
الطريقة السابعة :
صينية سمك بالفرن بالبصل والطماطم

المقادير
وحدات من السمك البلطى-بصل حلقات-طماطم مقطعة
-بقدونس مقطع-شبت مقطع-كرفس مقطع-صلصة طماطم
ملح وفلفل-كون وشطة
وحدات من السمك البلطى-بصل حلقات-طماطم مقطعة
-بقدونس مقطع-شبت مقطع-كرفس مقطع-صلصة طماطم
ملح وفلفل-كون وشطة
الطريقة
يغسل السمك ويتبل بالثوم والتوابل
نضع البصل فى صينية بها زيت ويقلب البصل
ويزبل فقط ونضع الطماطم المقطعة والبقدونس والشبت والكرفس
ويقلبا معاعلى النار ثم نضع التوابل وصلصة الطماطم
ويرص السمك فى الصينية ونضع الماء بحيث يغطى السمك
عندما يغلى نضع البقدونس على وجة السمك
ثم نضع الصينية فى الفرن وتترك حتى النضج
يغسل السمك ويتبل بالثوم والتوابل
نضع البصل فى صينية بها زيت ويقلب البصل
ويزبل فقط ونضع الطماطم المقطعة والبقدونس والشبت والكرفس
ويقلبا معاعلى النار ثم نضع التوابل وصلصة الطماطم
ويرص السمك فى الصينية ونضع الماء بحيث يغطى السمك
عندما يغلى نضع البقدونس على وجة السمك
ثم نضع الصينية فى الفرن وتترك حتى النضج
:eh_s(17):