جارونه انا شفت الصوره قمت اسعبل
دشيت اللنك
بس المقادير بال اوز و مادري شنو
ما فهمتها عدل و في وحده تقول مو نفس الطريقه
انا حتى لو اصيد الصوص هم ما اعرف شلون اصارت الكيكه من فوق وتحت مستويه و من داخل ثايبه
جارونه انا شفت الصوره قمت اسعبل
دشيت اللنك
بس المقادير بال اوز و مادري شنو
ما فهمتها عدل و في وحده تقول مو نفس الطريقه
انا حتى لو اصيد الصوص هم ما اعرف شلون اصارت الكيكه من فوق وتحت مستويه و من داخل ثايبه
ندخلها الفرن 10 دقايق بس عشان تسيح وتدخل على بعض..<عذااب
وبـــالعافــيــة...
مولتن كيك
المقاديير
1/2 كوب زبدة مقطع الى مكعبات صغيرة
170 جرام شيكولاته خام مقطعة مكعبات صغيرة
3 بيضات مفصولين
1/3 كوب سكر
1 ملعقة صغيرة فانيليا
1/4 ملعقة صغيرة خل
1 ملعقة كبيرة سكر
الطريقة
سخنى الفرن على 180 درجة
حركى رف الفرن للمنتصف
احضرى قوالب الكيك الصغيرة وادهنيها بالزبدة ورشيها بالسكر واتركيها جانبا
فى حمام مائى قومى بتذويب الشيكولاته والزبدة حتى يذوبو تماما
ابعديهم عن الحرارة
فى سلطانية متوسطة اخفقى صفار البيض مع 1/3 كوب سكر حتى تحصلى على خليط باهت اللون
اضيفي الفانيليا واخلطى
بعد كده اضيفي صفار البيض الى الشيكولاته واخلطيهم م ع بعض
فى سلطانية اخرى اخفقى بياض البيض قليلا ثم ضعى عصير الليمون ومعلقة السكر واخفقى حتى يتماسك وتحصلى على المارينج
اضيفي المارينج الى الخليط السابق واخلطيهم معا بخفة حتى يمتزجو تماما
صبي الخليط السابق فى الوالب المعدة مسبقا بحيث يمتلئ 3/4 القالب بالخليط
اخبزيهم لمدة 15 دقيقة او الى ان يتماسك سطح الكيك ويظل طرى من الداخل
اخرجيه من الفرن واتركيه ليهدأ قليلا
اقلبي الكيك بحرص فى طبق التقديم ورشيه بالسكر البودرة او الايس كريم وقدميه