استيك اللحم بالصينية مع ارز البسلة والجزر

LUCK GIRL

New member
إنضم
29 يناير 2008
المشاركات
4,430
مستوى التفاعل
1
النقاط
0
الإقامة
أعيش بزمن العقارب
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


النهاردة هقدم لكم اكلة بسيطة وسريعة جدا

المطلوب

1- نصف كيلو استيك او اكثر حسب عدد الافراد
2- فلفل- بهارات- زعتر - بردقوش
3- ملعقتين زبدة مضافا لها قليل من الزيت
4- فصوص كاملة من الثوم


وخــــــــــــــــــــــــلاص

هاتى صينية كبيرة ضعى بها الزبد والزيت وضعيها على النار

ثــــــــــــــــــم

ضعى بها شرائح اللحم ورشى البهارات والفلفل والزعتر والبردقوش
وطبعا متنسيش الملح

ثــــــــــــــــــم

اقليبيهم وكررى رش التوابل على الجهة الاخرى
طبعا دلوقتى لون اللحم اتغير واصبح اقرب للون وردى او مشوح
اضيفى فصوص الثوم

ثــــــــــــــــم

اضيفى المــــــــاء بحيث يغطى اللحم وهدىء شعلة الموقد

على فكـــــــــــــــرة ممكن تضيفى البطاطس والكوسة والجزر
المقطع بشكل اصابع غليظة لتأخذ وقت اللحم فى السوى


دلوقتى نروح للارز بالبسلة والجزر

المقادير

1- نصف كيلو ارز مغسول جيدا
2- نصف كوب بسلة
3- نصف كوب جزر مقطع صغير
4- بودرة كارى ومكعب مرقة دجاج

شوحى البسلة والجزر فى قليل من الزبد
اضيفى الارز وقلبيه واضيفى الكارى
قلبى جيدا ثم اضيفى الماء و مكعب المرقة
اتركيه على نـــــــــــــار هادئة


ودلوقتى ممكن تحمرى بطاطس او شيبسى
حسب الرغبة

ارجعى الى صينية اللحم عندما تجف من الماء وطبعا
تكون جاهزة رصيها فى سرفيس وحولها الخضار
يمكن عمل الارز فى بولات صغيرة تقلب فى طبق
لكل فرد من افراد الاسرة

يارب تكون عجبتكم