@@@$$$$ التورته من ايد هيومه الشرح بالصور @@@@$$$$ الرد على الموضوع

الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.

هيام2

New member
إنضم
21 ديسمبر 2007
المشاركات
290
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الموقع الالكتروني
hayamshahein.jeeran.com


هلا بنات كيفكم
سويت هالتورته ايه رايكم نشرح طريقتها مع بعض بالتفصيل الممل







اول ايشى المقادير
انا فى التورته دى مستخدمه 3 مقادير لانى عاملها فى صينيه مقاس 32 يعنى اكبر مقاس

ملحوظه مهمه

قبل البدء فى الى شغل يجب اشعال فرن البوتاجاز وتبطين الصينيه بالسمن والدقيق

المقدار الواحد

8 بيضات

ثلاثه ارباع كوب سكر خرز

كوب ونصف دقيق ابيض

فانيليا
باكو بيكينج بودر

الطريقه


نكسر البيض ونضربه بالمضرب الكهربائى
نوضع الفانيليا
للين مايتقل معاكى ولونه يميل للبياض













يتبع

نوضع السكر ونستمر فى الضرب حتى ترتفع معاكى وتصير ثقيله ويصير لونه مال للون الابيض









ننخل الدقيق مع البيكينج بودر
ونضعه على الخليط السابق شوى شوى حتى ننتهى من كل كميه الدقيق






يتبع​
 

هيام2

New member
إنضم
21 ديسمبر 2007
المشاركات
290
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الموقع الالكتروني
hayamshahein.jeeran.com



ونستمر فى الخفق على اول درجه بالمضرب حتى يصير نسيجها ناعم عن شقها












ونصبها فى الصينيه ونضعها فى اول رف فى الفرن على درجه حراره 200 درجه
لمده ثلث ساعه للين ماترتفع ونخفض درجه الحراره الى 160 درجه لمده ربع ساعه










]التزيين

بتجيبى اى فواكه طازجه من المتوفره فى الاسواق كانتلوب او فراوله كيوى تفاح
انا هنا استعملت الفراوله والكيوى

او بتجيبى كومبوت اناناس وخوخ
تقطعى الفواكه لشرائح رفيعه

اذا حاتستعملى الكومبوت اسقى الكيكه بشرابه

لو حاتستعملى فواكه طازجه اسقى الكيكه بسفن اب


حاستعمل هنا كريمه لبانى ممكن تستعملى كريم شانتيه جاهز وطريقته مشروحه على العلبه
اما الكريمه اللبانى بنضربها بالمضرب الكهربى على اول درجه ونعملها تحتها ثلج حتى لاتفصل منك وتتقلب زبده واول ماتلف معاكى اطفئى المضرب
وحفصل الكريمه نصفين نصف ابيض ونصب شيكولاته وهذى بضع عليها كاكاو غير محلى مخصص للحلويات نبتدى نقسم الكيكه وفى طريقه ناجحه جدا انا استخدمها احضرى خيط خياطه







وخذى فاتله مجوز وهذى اللى حانقسم التورته بيها
الاول حددى بالسكين من اسفل اول طبقه ودخلى الخيط فيها وشديه عليكى هكذا











ومره اخرى الى ان تنتهى من تقطيع طبقات الكيكه
انا هنا قطعتها اربع طبقات ماشاء الله طالعه عاليه جدا




 

هيام2

New member
إنضم
21 ديسمبر 2007
المشاركات
290
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الموقع الالكتروني
hayamshahein.jeeran.com
وزعى كريمتك على كل الطبقات بالنصف[/size][/color]










ونبطن الجنب بالكريمه

ونبدء توزيع الفواكه وكل واحده تبتكر






الى ان نجد عندنا هذى التورته الروعه[/CENTER]
 

QUMAR

** عضـوة شـــرف منتديات كويتيات **
إنضم
24 فبراير 2005
المشاركات
4,490
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
وااااااااااااااااااو
روعه تسلم الأيادي حبوبه
وشكرا علي الشرح المفصل
 

هيام2

New member
إنضم
21 ديسمبر 2007
المشاركات
290
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الموقع الالكتروني
hayamshahein.jeeran.com
وااااااااااااااااااو
روعه تسلم الأيادي حبوبه
وشكرا علي الشرح المفصل

تسلم ايدج

رااااااااااااائعه جداا
تسلم ايديكي ياختشي :)

تسلموا خواتى ماتحرم من طلتك وابى واحده فيكم تتشطر وتنفذ وانا معاها فى كل خطوه لو وقفت فيها

الله يسدكم خواتى وكل عام وانتن بالف خير
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
46
تسلم ايدج


وعليييييييييييييييييييييييكم بألف عافييييييييييييييه يارب
 

هيام2

New member
إنضم
21 ديسمبر 2007
المشاركات
290
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الموقع الالكتروني
hayamshahein.jeeran.com

شندوخه

New member
إنضم
11 يونيو 2006
المشاركات
16,696
مستوى التفاعل
1
النقاط
0
الإقامة
in the space :)
ماشاء الله الطريقه سهله وروعه
وعجبتني جدا فكره الخيط
صراحه انتي فنانه ولا تحرمينا من القادم
 

ضحكة الدنيا

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
10 سبتمبر 2006
المشاركات
23,523
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
تسلم ايدج حبيبتى
ماشاء الله شغل عدل
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.