بخصوص تلوين الشوكلاته

الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.
إنضم
14 مايو 2012
المشاركات
51
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
السلام عليكم بنات

حبيباتي عندي استفسار عن طريقة تلوين الشوكولاته بلون مثلا احمر شلون اقدر اسويها عن طريق الصبغه السايله!! شنهي الطريقه بالضبط

وسؤال ثاني اذا بغيت اصب الشوكلت السائل في قالب يحتاج اني ادهنه بزبده قبل ولا !!

والله يجزاكم خير
 

ريتاج_90

New member
إنضم
30 أكتوبر 2012
المشاركات
1,280
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
العمر
34
الإقامة
الكويت
ماعندي فكرررهـ ...،

ان ششاء يفيدونج البنااات


اب
اب
اب
اب
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
45
السلام عليكم بنات

حبيباتي عندي استفسار عن طريقة تلوين الشوكولاته بلون مثلا احمر شلون اقدر اسويها عن طريق الصبغه السايله!! شنهي الطريقه بالضبط

وسؤال ثاني اذا بغيت اصب الشوكلت السائل في قالب يحتاج اني ادهنه بزبده قبل ولا !!

والله يجزاكم خير






وعليكم السلام




بالنسبه لسوالك الأول





"الكب كيك المخملي الأحمر بطريقة شيف لطيفة"


المقادير دي تعملك 12كب كيك .أو صينية كيكة حجم صغير (حجم 10") أو (20سم)




ده شكل الكيك بعد الخبز












ده شكل المقادير مع بعض





شرح المقادير :


كوب إلا ربع سكر عادي - 2بيض





نص كوب زبادي - نص كوب زيت - 2 معلقة كبيرة كاكاو بودرة منخول






2كوب دقيق فاخر منخول






نص ملعقة كبيرة باكنج باودر - ملعقة طعام فانيليا - ربع ملعقة ملح






إستخدم اللون الأحمر ماركة ولتون . واسم اللون هو chrismas red وده شكله









حخبز الكيكة دي في ورق الكب كيك فحتكلم بشكل مستفيض شوية عن مقاسات الأوراق عموماً وعن الطريقة الصحيحة لتعبيئة ورق الكب كيك بخليط الكيك وكمان طريقة الخبز فياريت نطول بالنا ونقرأ بتركيز شديد



مقاسات ورق الكب كيك المختلفة والي لازم تعرفيها


عموماً الماركات العالمية ورق الكب كيك الي بالمقاس العادي بيقى كبير زي ماركة ولتون وعلى سبيل المثال دي مجموعة منهم





ونلاحظ الحجم هنا بالنسبة لكف الايد كبير نسبياً . علماً اني زي ما قلنا ده المقاس العادي مش الكبير عندهم .






بس الماركات العادية التانية بيبقى الحجم العادي بتاعم شكلين زي دول يعتبرو كبار نسبياً









وده المقاس التاني لو تلاحظي انو أصغر شوية لكن برضو بيسمو مقاس عادي





لاحظي هنا حجمهم ازاي . يعتبر الحجم العادي مش الصغر









النهاردة حتبقى ليلتنا حمراء بإذن الله
. حستخدم ورق الكب كيك بالحجم ده






وكمان حعمل 2 بمبة بس. أعمل اية مدمنة بمبة ما أقدرش
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
45
حنحط المقادير الجافة الدقيق والكاكاو البودرة في طبق عميق . ولازم يكون الكاكاو منخول . ويفضل يكون غير محلا وما ينفعش النسكويك يا جماعة . الكاكاو المحلى بسكر والنسكويك دول للمشاريب او للتزين النهائي لكن مش بتسخدمهم ضمن المقادير نهائي




وحنحط الباكنج باودر والفانيليا والملح ونقلب ونسيبهم على جنب






في خلاط العصير حنحط البيض والسكر بالصورة دي




والزبادي والزيت . ونضربهم كويس جدا جدا لمدة دقيقتين لثلاثة دقايق لحد ما يندمجو بشكل جيد ويبقى الخليط فاتح




وحيبقى شكلو بالصوره دي . حنضيفهم على المقادير الجافة ونقلب بشكل كويس





ده شكل الخليط اندمج بشكل كويس





نضيف اللون الأحمر . أضفت في البداية ربع معلقة طعام زي كدة علشان اللون الي عندي مركز و بيلون بسرعة




وهنا لاحظو حيبدأ اللون البني يتحول للأحمر . زي ما قلنا في البداية دي وصفة كيكة الزبادي وأنا أضفت لها الكاكاو البودرة واللون الأحمر علشان تبقى مخملية . لكن لو حبيتي تبقى كيكة زبادي عادية استغني عن الكاكاو البودرة واللون.






وأضفت كمان نقطتين علشان عايزة اللون أحمر ناري صارخ شوية .




كدة تمام وصلت للدرجة الي انا عيزاها . يا جماعة في مصر حتلاقي اللون الأحمر متوفر على شكل بودرة . بنصح انك تدوبية في نقطتين تلاثة ماية بعد كدة تضيفية . وما تكتريش علشان مش يمرر





علشان نسهل طريقة تعبئة ورق الكب كيك يفضل نستخدم يا إما كوباية قياس السوائل الكبيرة او اي كوباية سهل تصبي منها . او ممكن تستخدمي كيس حلواني كبير حيوفي بالغرض كمان .






جهزت صينية الكب كيك وحطيت الورق فيها






كدة تمام كل حاجتنا جاهزة . خدتي بالك كل حاجة أحمر في أحمر

 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
45
بإسم الله نبدأ نصب خليط الكيك في الورق . خدتي بالك خليط الكيك كل ما بيقعد شوية بيبقى لونه الأحمر أغمق أكتر




بالراحة على مهلك










لو وراكي حاجة روحي خلصيها
. احنا لسه قاعدين شوية ,,





يا مسهل










كدة الصواني جهزت عندي






بصي في الورق الأصغر حجم لازم تسيبي فوق اقل من ربع الورقة فاضي . علشان لما نخبز ما تخرجش العجينة عن الجناب




والورقة العادي الاكبر حجماً شوية حتمليها بحيث تسيبي ربع مسافة الورقة فاضية . علشان الورقة بالحجم ده بتاخد خليط كيك أكتر ومحتاجة مساحة أكبر علشان لما تعلى في الفرن




وده شكل الورقة الصحيح بصي المسافة الي سبتها فوق كبيرة إزاي





وده شكل الكب كيك بعد الخبز






بصي ازاي الصينية نظيفة جداً وحروف الكب كيك بعيد عن الصينية .





وفاكرين الورقة الي أكبر شوية بقت ازاي بعد الخبز





وهنا شكلها من الجنب مظبوطة وتمام التمام
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
45
الورق البمبة بتوعي قلبو لأحمر وبني هههههههه
بس برضو الحواف لسه بمبة







ده شكل خليط كيكة الزبادي بصي غاية في الهشاشة وجميلة جداً وطرية وياسلام لو باتت لتاني يوم بجد حاجة خيال






وده شكلها من تحت






وهنا قطعت واحدة لطرنشات علشان تشوفو قوام الكيكة عامل ازاي . طبعاً كانت يادوب دافية وبتذوب وانتي بتاكليها







تري الطريقة منقووووووووووووووووووووله


بالنسبه لسوالك الثاني انتي تستخدمين قوالب السيلكون ولا شنو تستخدمين
 

lemonda

New member
إنضم
9 ديسمبر 2011
المشاركات
677
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
يسلموووووووووووو
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.