- إنضم
- 24 يونيو 2015
- المشاركات
- 28,528
- مستوى التفاعل
- 0
- النقاط
- 0
سبانخ باللحمة المفرومة
المقادير
اسرة من 5 افراد
كيلو سبانخ و معاهم حزمة كزبرة او حزمة مشكلة
كيلو لحم مفروم او اقل حسب ما تحبي
بصلتين كبار
كام فص ثوم
معلتين زبدة او اي نوع سمنة تحبيها
شوية زيت صغيره
ملح و فلفل اسود و شطة لو بتحبي الاكل مشطشط
0.5 كيلو طماطم (شفشق عصير طماطم) و معلقتين صلصة
طريقة التحضير
1
قطعي البصل و شوحية على النار مع معلقة زبدة و زيت
2
اما البصل يصفر شوية حطي اللحمة المفرومة و قلبي لحد ما تستوي و تشرب مايتها
3
تكوني غاسلة السبانخ و الخضرة و مقطعها و سايباها في المصفى
4
تحطيها علي اللحمة و تقلبي لحد ما تزل مايتها و بعدين تحطي عصير الطماطم و تحطي التوابل ملح و فلفل و شوية شطة لحد ما تستوي السبانخ و الطماطم تتسبك
5
قبل ما تطفي بشوية فصين ثوم كدة مع شوية كزبرة ناشفة و نعميهم شوية و في معلقة زبدة مع الزيت على النار و انزلي بيهم على السبانخ و كام دقيقة و اطفي النار
6
بالهنا و الشفا علي قلبك مع شوية ارز ابيض بالشعرية و طبق السلاطة

المقادير
اسرة من 5 افراد
كيلو سبانخ و معاهم حزمة كزبرة او حزمة مشكلة
كيلو لحم مفروم او اقل حسب ما تحبي
بصلتين كبار
كام فص ثوم
معلتين زبدة او اي نوع سمنة تحبيها
شوية زيت صغيره
ملح و فلفل اسود و شطة لو بتحبي الاكل مشطشط
0.5 كيلو طماطم (شفشق عصير طماطم) و معلقتين صلصة
طريقة التحضير
1
قطعي البصل و شوحية على النار مع معلقة زبدة و زيت
2
اما البصل يصفر شوية حطي اللحمة المفرومة و قلبي لحد ما تستوي و تشرب مايتها
3
تكوني غاسلة السبانخ و الخضرة و مقطعها و سايباها في المصفى
4
تحطيها علي اللحمة و تقلبي لحد ما تزل مايتها و بعدين تحطي عصير الطماطم و تحطي التوابل ملح و فلفل و شوية شطة لحد ما تستوي السبانخ و الطماطم تتسبك
5
قبل ما تطفي بشوية فصين ثوم كدة مع شوية كزبرة ناشفة و نعميهم شوية و في معلقة زبدة مع الزيت على النار و انزلي بيهم على السبانخ و كام دقيقة و اطفي النار
6
بالهنا و الشفا علي قلبك مع شوية ارز ابيض بالشعرية و طبق السلاطة