اطباق ماي ورد
New member
السلام عليكم بنات وحريمات منتداى الغالى
سمعتوا عن طبخة فى قاعته لحم اليوم غداى فى قاعته سمك
_03BA:
واحلى نوع سمك عندى الزبيدى بلا منازع ... عفوا فى منازع واحد هو الصبور ياااااااى غرامى
نيى للطبخه ... اول شى نحط بصل ناعم حوالى 3/4 الكوب مع فلفل اخضر بارد مفروم حوالى نص كوب ( انا كان عندى شويه ) نحطهم بجدر صغير على النار لين يذبل البصل شويه ويصير لونه اصفر
نحط عليه ربع كوب زيت وملعقه كبيره ثوم ونحركه
بعدين نضيف البهارات ( كركم _بهارات سمك _فلفل اسود مجروش_ لومى اسود بودر _ كارى _كزبره بودر )
نحركه شويه وراح يكون هذا شكله
الحيم نحط الطماط المفروم كوب كامل ونحركه ثم نغطى القدر ونخليه دقائق لين يذبل
وهذا شكله
نحط ملعقه كبيره معجون طماط وحوالى ربع الى نص كوب كزبره خضراء مفرومه
نضيف عليه حوالى ربع الى نص كوب ماء ويغطى القدر ويترك على نار هادئه 10 دقائق مع وضع الملح
يتبع .......:eh_s(6):
سمعتوا عن طبخة فى قاعته لحم اليوم غداى فى قاعته سمك
واحلى نوع سمك عندى الزبيدى بلا منازع ... عفوا فى منازع واحد هو الصبور ياااااااى غرامى
نيى للطبخه ... اول شى نحط بصل ناعم حوالى 3/4 الكوب مع فلفل اخضر بارد مفروم حوالى نص كوب ( انا كان عندى شويه ) نحطهم بجدر صغير على النار لين يذبل البصل شويه ويصير لونه اصفر

نحط عليه ربع كوب زيت وملعقه كبيره ثوم ونحركه

بعدين نضيف البهارات ( كركم _بهارات سمك _فلفل اسود مجروش_ لومى اسود بودر _ كارى _كزبره بودر )

نحركه شويه وراح يكون هذا شكله

الحيم نحط الطماط المفروم كوب كامل ونحركه ثم نغطى القدر ونخليه دقائق لين يذبل

وهذا شكله

نحط ملعقه كبيره معجون طماط وحوالى ربع الى نص كوب كزبره خضراء مفرومه

نضيف عليه حوالى ربع الى نص كوب ماء ويغطى القدر ويترك على نار هادئه 10 دقائق مع وضع الملح

يتبع .......:eh_s(6):
التعديل الأخير: