من تعلمني شلون اسوي سجق بالبيت

الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.

غاليه79

New member
إنضم
4 نوفمبر 2010
المشاركات
11
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الإقامة
somewhere on earth
السلام عليكم


الموضوع باختصار ابي اعرف شلون اسوي سجق او نقانق بالبيت شنهي بهاراتها والطريقه بليييييييييييييز
 

ll miss fOoshi

New member
إنضم
7 أكتوبر 2010
المشاركات
65
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
رد : من تعلمني شلون اسوي سجق بالبيت

اب اب لعيونتج
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
45
رد : من تعلمني شلون اسوي سجق بالبيت

طريقة منقووووووله


السحق البيتى
نص كيلو لحمة مفرومة _ملح _ فلفل _ قرفة _ جوزة الطيب _ نص كوب ماء
_شطة حسب الرغبة المصارين وطبعا مش حوصيكى على التنظيف .
(( و اهم حاجة القمع المخصوص بتاع حشو السجق ))

الطريقة :
نضع التوابل كلها على اللحمة
اضع الماء على اللحمة و اخلطهم كويس بايدى لحد اللحمة ما تطرى خالص علشان تنزل فى الامعاء بسهولة
اضع القمع فى اول طرف الامعاء و ايدء انزل فى اللحمة المفرومة و انا عمالة ابل صباعى اللى بزوء بيه اللحمة بالماء .لحد ما املى الطول اللى امامى و بعدين اروح ماشية علية بايدى مبططة مبططة مبططة علشان
فى السوى حيملى و يتنفخ المهم بعد ما ابطط ابدء بقى بالنطر احسب طول صباع السجق و اعقد وكمان الصباع اللى بعدة و اعقد و هكذا لحد ماحتلاقى حبل السجق اللى بتشوفية عند الجزار اتكون قدامك
تحطيهم فى اكياس نايلون و على الثلاجة و الف هنا وشفا


طريقة ثانيه


طريقة تحضير النقانق في البيت

--------------------------------------------------------------------------------


المقادير**********
750غرام لحم بقر مفروم
205غرام لحم غنم مفروم
مصارين بقري
كمون
ملح
كسبرة ناعمة
فلفل اسود
فلفل احمر حلو
ثوم
خل
الطريقة**********


تنضف المصارين جيدا وتدعك بالملح و الخل
تربط من الطرف علشان تبدئ الحشو
تخلط الحشوة جيدا و تحشى داخل المصارين
تربط كل كمية مع الضغط على الجوانب بهده الطريقة



تترك 8 ساعات في مكان بارد قبل الاستخدام الى ان تجف



منقوووووووووووووووول
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.