رد : من تعلمني شلون اسوي سجق بالبيت
طريقة منقووووووله
السحق البيتى
نص كيلو لحمة مفرومة _ملح _ فلفل _ قرفة _ جوزة الطيب _ نص كوب ماء
_شطة حسب الرغبة المصارين وطبعا مش حوصيكى على التنظيف .
(( و اهم حاجة القمع المخصوص بتاع حشو السجق ))
الطريقة :
نضع التوابل كلها على اللحمة
اضع الماء على اللحمة و اخلطهم كويس بايدى لحد اللحمة ما تطرى خالص علشان تنزل فى الامعاء بسهولة
اضع القمع فى اول طرف الامعاء و ايدء انزل فى اللحمة المفرومة و انا عمالة ابل صباعى اللى بزوء بيه اللحمة بالماء .لحد ما املى الطول اللى امامى و بعدين اروح ماشية علية بايدى مبططة مبططة مبططة علشان
فى السوى حيملى و يتنفخ المهم بعد ما ابطط ابدء بقى بالنطر احسب طول صباع السجق و اعقد وكمان الصباع اللى بعدة و اعقد و هكذا لحد ماحتلاقى حبل السجق اللى بتشوفية عند الجزار اتكون قدامك
تحطيهم فى اكياس نايلون و على الثلاجة و الف هنا وشفا
طريقة ثانيه
طريقة تحضير النقانق في البيت
--------------------------------------------------------------------------------
المقادير**********
750غرام لحم بقر مفروم
205غرام لحم غنم مفروم
مصارين بقري
كمون
ملح
كسبرة ناعمة
فلفل اسود
فلفل احمر حلو
ثوم
خل
الطريقة**********
تنضف المصارين جيدا وتدعك بالملح و الخل
تربط من الطرف علشان تبدئ الحشو
تخلط الحشوة جيدا و تحشى داخل المصارين
تربط كل كمية مع الضغط على الجوانب بهده الطريقة
تترك 8 ساعات في مكان بارد قبل الاستخدام الى ان تجف
منقوووووووووووووووول