ام محمد2009
New member
نبتدى باسم الله اولا نحتاج رز مصرى حسب عدد افراد الاسره و مكرونه صعيره وعدس اسود منقع بماى افضل انقعه قبلها بليله كامله عشان يصير زين بالسلق وشعيريه وبصلتين نقطعهم حلقات وعلبه حمص طماطم عصير + معجون طماطم البهارات اهى ملح وكمون وكزبره وقليل من الفلفل الاسود وثوم حوالى 5 فصوص مفرومين ناعم والله طريقته سهله وبسيطه وما تاخد وقت وجربوها وانشاالله تعجبكم
مكونات الدقه حق الكشرى
ملعقه ملح وفلفل اسود وكمون وكزبره مطحونه وثوم وخل ونخلطهم جميع هذه يحطونها على الوجهه بالاخير بتعطى طعم حلو واللى يحبون الحار كيفهم على حسب ذوقك
طريقه الصلصه الحاره
طماطم مقطعه مربعات صعيره + 2 ملعقه فلفل احمر حار +ملح وفلفل اسود +خل حوالى ملعقتين +قليل من الثوم المفروم ناعم+كزبره مفرومه ناعم ايضا
نبدا بمكونات الكشرى الرئيسيه اولا نسلق العدس فى جدر لحاله لين يستوى وتحصلى حبته طريه
ناخد بصلتين نقطعهم حلقات ونحط رشه دقيق او طحين وفى مقلاه بها زيت حار نقليهم لين يصير بنى ونشيلهم من على النار على جنب
نحمر فى جدر به قليل من الزيت حوالى نص كوب من الشعيريه لين تحمر ويصير لونها وردى ثم نضع الرز بعد ما انغسل ويا بعض نحمرهم ثم نضع الملح ونضع معاهم ماى لين يصير فوق الرز بقليل عشان يكون مفلفل يغلى قليللا ثم نقصر على النار متوسطه لين يستوى
صلصه الكشرى
نضع الثوم مع زيت نباتى فى جدر على النار لين يحمر الثوم وقبل ما يتحمر وايد نضع الكزبره المطحونه وياهم ثم نضع الخل ثم نضع عصير الطماطم ومعجون الطماطم مع البهارات الملح والفلفل الاسود ونكثر شوى من الكمون لانه اهو اللى بيعطى النكهه المضبوطه ونتركهم على النار لين يتماسك وتصير جامده شويه مب وايد
الحين نشوف العدس لمن بيرز نصفيه بمصفاه ونجيب جدر تانى نحمر فيه الثوم مع البصل المحمر وشويه من البهارات السابقه مع ملعقتين من الخل ولين يبرز نطفىء عليه ونخليه على جنب اخر خطوه المكرونه
نسلق المكرونه فى ماى مع قليل من الملح والزيت
انتهينا الان من تسويه المكونات جميعا الحين اهم خطوه
اولا اول شىء ناخد الرز مع الشعيريه ونخليه فى اول طبقه ثم المكرونه ثم الطبقه التاليه العدس مع البصل المحمر فى الثوم واخر خطوه نرش على الوجهه الصلصه انا افضل احط وياهم الحمص
واخر شى الدقه وهى اللى ذكرت مكوناتها بالاعلى اللتى تتكون من ملح وفلفل اسود وكمون وكزبره مطحونه وقليل من الثوم والخل ونرشها ايضا على الكشرى
وصدقونى سويت هذه الوصفه وصارت وييييي تيين حتى جيرانى كل ما يشوفونى يطلبونها منى لانى احب اوزع على جيرانى لمن اسوى طبخه حلوة وانشاالله ما تحتاجون تشترونها من المحلات ولا شىء ترى مافى ولا احلى من طباخ البيت انظف ومضمون ما ندرى ايش يسوون العمال بالمطاعم
صراحه ما حبيت اكتم السر هههههههههههههههه عن خواتى بالمنتدى ومره قرات فى خوات يسالوون عن الكشرى وصدقونى والله تراها عجيبه هاالوصفه وصحتين
عندى قصه من ورا الكشرى فى مره كنا سافرنا مصر فى مطعم غريب شوى بس يفتح 4 ساعات فقط ويبند طول اليوم قولنا وايش سالفه ها المحل ههههههههههه لمن سئلنا عرفنا القصه هذا المطعم بس حق عادل امام الممثل المشهور يفتح من الساعه 5 الصباح لين يجى عادل امام لمن يخلص من المسرحيه ويتريق فيه اهو والطاقم والستاف ماله طبعا خبركم البخشيش يكفى لصاحب المحل و صراحه يمدحون عادل امام انه كريم وسخى جدا ويا اهل المنطقه الشعبيه
وعرفت طريقه الكشرى من الولد اللى يقدم لنا الطلبات :eh_s(9): بس لا تفشون السر :050103nbh_prv:
سورى طولت عليكم وانتظر ردودكم الجميله :bye22:
مكونات الدقه حق الكشرى
ملعقه ملح وفلفل اسود وكمون وكزبره مطحونه وثوم وخل ونخلطهم جميع هذه يحطونها على الوجهه بالاخير بتعطى طعم حلو واللى يحبون الحار كيفهم على حسب ذوقك
طريقه الصلصه الحاره
طماطم مقطعه مربعات صعيره + 2 ملعقه فلفل احمر حار +ملح وفلفل اسود +خل حوالى ملعقتين +قليل من الثوم المفروم ناعم+كزبره مفرومه ناعم ايضا
نبدا بمكونات الكشرى الرئيسيه اولا نسلق العدس فى جدر لحاله لين يستوى وتحصلى حبته طريه
ناخد بصلتين نقطعهم حلقات ونحط رشه دقيق او طحين وفى مقلاه بها زيت حار نقليهم لين يصير بنى ونشيلهم من على النار على جنب
نحمر فى جدر به قليل من الزيت حوالى نص كوب من الشعيريه لين تحمر ويصير لونها وردى ثم نضع الرز بعد ما انغسل ويا بعض نحمرهم ثم نضع الملح ونضع معاهم ماى لين يصير فوق الرز بقليل عشان يكون مفلفل يغلى قليللا ثم نقصر على النار متوسطه لين يستوى
صلصه الكشرى
نضع الثوم مع زيت نباتى فى جدر على النار لين يحمر الثوم وقبل ما يتحمر وايد نضع الكزبره المطحونه وياهم ثم نضع الخل ثم نضع عصير الطماطم ومعجون الطماطم مع البهارات الملح والفلفل الاسود ونكثر شوى من الكمون لانه اهو اللى بيعطى النكهه المضبوطه ونتركهم على النار لين يتماسك وتصير جامده شويه مب وايد
الحين نشوف العدس لمن بيرز نصفيه بمصفاه ونجيب جدر تانى نحمر فيه الثوم مع البصل المحمر وشويه من البهارات السابقه مع ملعقتين من الخل ولين يبرز نطفىء عليه ونخليه على جنب اخر خطوه المكرونه
نسلق المكرونه فى ماى مع قليل من الملح والزيت
انتهينا الان من تسويه المكونات جميعا الحين اهم خطوه
اولا اول شىء ناخد الرز مع الشعيريه ونخليه فى اول طبقه ثم المكرونه ثم الطبقه التاليه العدس مع البصل المحمر فى الثوم واخر خطوه نرش على الوجهه الصلصه انا افضل احط وياهم الحمص
واخر شى الدقه وهى اللى ذكرت مكوناتها بالاعلى اللتى تتكون من ملح وفلفل اسود وكمون وكزبره مطحونه وقليل من الثوم والخل ونرشها ايضا على الكشرى
وصدقونى سويت هذه الوصفه وصارت وييييي تيين حتى جيرانى كل ما يشوفونى يطلبونها منى لانى احب اوزع على جيرانى لمن اسوى طبخه حلوة وانشاالله ما تحتاجون تشترونها من المحلات ولا شىء ترى مافى ولا احلى من طباخ البيت انظف ومضمون ما ندرى ايش يسوون العمال بالمطاعم
صراحه ما حبيت اكتم السر هههههههههههههههه عن خواتى بالمنتدى ومره قرات فى خوات يسالوون عن الكشرى وصدقونى والله تراها عجيبه هاالوصفه وصحتين
عندى قصه من ورا الكشرى فى مره كنا سافرنا مصر فى مطعم غريب شوى بس يفتح 4 ساعات فقط ويبند طول اليوم قولنا وايش سالفه ها المحل ههههههههههه لمن سئلنا عرفنا القصه هذا المطعم بس حق عادل امام الممثل المشهور يفتح من الساعه 5 الصباح لين يجى عادل امام لمن يخلص من المسرحيه ويتريق فيه اهو والطاقم والستاف ماله طبعا خبركم البخشيش يكفى لصاحب المحل و صراحه يمدحون عادل امام انه كريم وسخى جدا ويا اهل المنطقه الشعبيه
وعرفت طريقه الكشرى من الولد اللى يقدم لنا الطلبات :eh_s(9): بس لا تفشون السر :050103nbh_prv:
سورى طولت عليكم وانتظر ردودكم الجميله :bye22: