متغربه ونااقصتج اشياء ماتحصلينها تعالي شوفي شلون نقدر نحصلها

ببي جونسون

New member
إنضم
15 أبريل 2012
المشاركات
1,007
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
في ناس وايد تتغرب وبعدها يفقدون كميه المخزون :eh_s(8): اللي جابوها من الكويت ويدرون براا ومايحصلون بس شنو الحل تعالوا معاي وفالكم طيب
شوفوا انا النهارده جيبالكوا طريقه عمل
سنفره للجسم ( حليب ملح اليوكوا )
الذى لا تستغنى عنه اى فتوكه

نبدا الاول دى صورته



سعره 9 جنيه و فى ناس بتبيعه 10
و مش كبير زى ما شايفين
طب ليه فين مخنا هنااا طبعا مكنتش لازم اسكت ع كده
لا لازم امخمخ مخى

لعلمكوا انا مجبتش الملح ده غير مره واحده بس
و خلصت نصف الكيس و حصيت النصف الباقى فى البرطمان
و بيتك با جحا
مستعملتهوش كتير انا بحسه مش واو اوى للدرجه
هو احلى ما فى بيدى نعومه جامده جامده جامده يا فوزى
و من ناحيه بيفتح الجسم مش اوى مش زى ما ممتخيلين حتى
كتير فتوكات قالوا هنا مجبش معاهم نتيجه


هو حلو ك سنفره و بس طيب طلاما ك سنفره وبس ليه منعملش فى البيت
السنفره دى و نخلى بقى يفتح غصب عنه الجسم



طبعا انا مسكتش و قلت مش هو سنفره يا معلم
خلاص مش عندى نصف كيس ميه ميه
اقلبى عليه ملح يا واختشى و اعملى احلى سنفره لجسمك
و بكده هنكتره تانى و هيجيب بردو نتيجه

( بس مش اى نوع ملح استنوا )

شوفوا بقى صوره البرطمان





و اهو من جوه ملكوش دعوه باللون مش اصفر هو طبعا علشان تزود ملح كتير
اهو تبزير بقى بقى

دى طريقه نصب شويتين

استنوا يا فتوكاتى محدش يضرب
التقيل جاى و هنعمل كل حاجه فى البيت بس اتقلوا انتوا



انا اول ما جبت السنفره دى وشمتها الريحه حستها مش غريبه
قمت مخمخت مخى و قلت اقفش

دى ريحه ريحه ريحه
حليب لبن نيدو





حتى اصفر يا واختشى نفس لون حليب لبن اليوكو


شوفوا فى احجام صغيره اكياس صغيره اوى سعرها رخيص
بلاش حجم كبير و ان جبتوا حجم كبير براحتكوا
اهو بيدخل فى وصفات كتير
و اهو بالمره نعمل كميه كبيره اوى من السنفره و هتعد معاناااا


نيجى بقى يا حلوين الملح مش اى ملح
مش الملح الناعم بتاع الاكل لا لا لا مش بيدى اى نتيجه
لو حطيته منه بتقولوا اللى جاهز احلى
لكن انا قفشتهم شوفوا بتجيبوا
ده



مشاء الله حجمه كبير كيلوو نصف
و سعره بجنيه و نصف بس


مش لازم بتجيبوا نفس النوع
اهم حاجه يكون مكتوب عليه ملح ناعم باليود ركزوا
و بركه لو لقيتوا النوع ده
طيب او ممكن تجيبوا اى ملح خشن اى نوع سايب من عند العطار اى حاجه
بس النوع ده حسيته خشن و ناعم فى نفس الوقت نفس ملمس و الله
السنفره اللى بره بالملى باملى بالملى

انا كنت عملت البرطمان ده لنفسى
قلت طب فتوكاتى فين
الملح كتير بس كنت خلصت لبن نيدو مبقتش كتير
لانى كنت مزوده منه ع البرطمان اللى فوق

المهم ده شكل الملح ب الطبق



و دول اللى ابقوا لبن نيدو



خلطت الاتنين
بقى ده الشكل النهائى بس دى تجربه ليكوا انتوا بس و اللبن كان قليل
علشان كده مش هتلاقوه اصفر اوى زى اللى بره



و الله يا بنات جربت الخلطه دى ع رقبتى هى هى ما فى فرق
نعومه سنفره حلاوه ميه ميه

ده اللى هتعمملوا قولولى بقى هيكلف ايه
بلا 10 جنيه وفروا ده حتى انتوا هتعملوا كميه كبيره اوى

شوفوا مقلتش انا المقادير حطوا ملح كتير اوى
الكيلوا و نصف ممكن و حطوا لبن كسين صغيرين كيس
انتوا و براحتكوا

فى بقى مفجاه علشان مع السنفره يكون فى بياض و حلاوه
احلى من ملح اليوكوا و ده يمكن الى هيميز اللى عملنا عن اللى اشترنا

هنجيب ايه يا فوزى هههههههههههههه
هنجيب
كركم



و هنحط منه ع البرطمان اللى عملنا زى ما تحبوا بقى
حطوا كتير متخفوش و الله ما هيخلى الجسم اصفر هيبيض
هاتوا من العطار ب اتنين جنيه ب تلاته جنيه
اللى يريحكوا
انا دلوقتى مش عندى و اله بس بكره هخلى بابا يجيه و هحطه
عليه علشان يدينى بياض مع السنفره

ع مسؤليتى اللى تضر تقولى

اسئلتكوا بقى السنفره دى لاى جزء من الجسم اى جزء
رقبتك رجلك ايدك جسمك كله بين فخدك
بس متحكيش اوى برفق داير داير

الطريقه
ممكن و انتوا بتاخدوا شاور
اول حاجه خلى المنطقه اللى هتعملى عليها سنفره
تكون لطتها ميه دافيه تمام
و نقوم نجيب ليمون



و ندعك بيه المنطقه اللى عايزنها و ليكن البطن
نستنى كام دقيقه كده و نقوم نجيب شويه سنفره من اللى عملناها
و ادعى يا معلم على شكل دايره سنفرى و اديلوا بقى

بعد كده اشطفى بالميه و خلاص

اذا عملتيها بمنطقه حساسه زى تحت الابطين بين الفخدين
نحط كريم بعد السنفره لان ممكن من كتر الحك الاحمرار بيقلب سواد
اذا تعرضتوا للشمس و سبتوها كده كمان مش هنحك اوى يعنى

هندهن بقى كريم بانثينول الغنى عن التعريف
و ب اتنين جنيه بس او اتنين جنيه و نصف



هتدهنى منه اذا عملتى ع منطقه حساسه
و هو اصلا عثل اوى اوى بموت فى
لا يخلى من بيت اى فتوكه كلكوا بتشكروا فى

انا كده خلصت يا بنات
التقيم اذا عجبكوا الموضوع
او حتى رد عبرونى او ارفعولى المووضع بدعوه حلوه
علشان الكل يستفيد
بحبكوا اوووووووووووووى


ملحوظه
يا بنات فى فرق كبير بين الكارى و بين الكركم
الاتين ميتعيش تفرقى بينهم
ف علشان اللى عنده فى البيت لحسن يجيب كارى
لا هو كركرم روحوا ل محلات التوابل او عطار
قولوا عاييزن كركم
انا كده نبهت

و الملح فى فرق كبير بين ملح الاكل و الملح اللى بقلكوا عليه
انا حطه شويه ملح فى الطبق قومى كده هاتى ملح الاكل
هتلاقيه متغير عنه بكتير

 

ببي جونسون

New member
إنضم
15 أبريل 2012
المشاركات
1,007
مستوى التفاعل
0
النقاط
0

كلنآ نعرف أضرآر المآجي الجآهز الي بالسوق على الكبد والكلى وعلى خلآيآ المخ عند الأطفآل ...ومع وجود الموآد الحآفظه ومآندري هل هو مرق دجأج أو نفآيآت دجآج ,,,
المهم : بتشوفون طريقتي في صنع المآآآجي بسهوله وبسآطه وبدون تعقيد ...
المقآدير :
جزر مقطع .بصل . ثوم . كرفس .كزبره ؛؛كمون+ملح + فلفل أسود + كركم ؛؛ طحين أبيض ,,,



مرق دجآج مركز ,, يعني تجيبون عظآم الدجآج وتخلونهآ تنسلق على نار هاديه لمدة ساعتين أو ساعه ونص , بدون ملح ,,وتصفونهآ ...


نضع الخضآر بـ الفرآمه ونفرمه نآآآآعم جدآآآ مع اضآفة القليل من المــــاء ,,,


بيطلع بها الشكـــــــــل ,,,


نجيب القدر ونضع فيه زيت والطحين والبهآرآت ,, طبعآ لكل كأسس مرق دجآج ملعقة طحين أبيض ,,,
 

ببي جونسون

New member
إنضم
15 أبريل 2012
المشاركات
1,007
مستوى التفاعل
0
النقاط
0

نحركه شويه على النآآآر بيطلع بهالشكـــــــــل ,,,



نضيف مرق الدجآج ونحرك ,,,


اذا صآر ثقيل وحسيتوآ انه خلآص استوى نسكر عنه ونخليه على جنب يبرد شويه ,,,طبعآ لآتنسون الملح ولآزم يكون زآيد شوي علشآن يطلع مآآجي صح ,,,


 

ببي جونسون

New member
إنضم
15 أبريل 2012
المشاركات
1,007
مستوى التفاعل
0
النقاط
0

تعبون قوآلب الثلج بالخليط . معليش ماكان عندي الآ هالشكل . وتدخلونه الفريزر يجمد زيـــــــــن ,,,


أو . علب بلآستيكـ صغيره وتغطونهآ وتدخلونهآ الفريزر ,,,مثل كذآ ,,,


هذآ شكلهآ بعد ماطلعتهآ من القوآلب وجمدت ,,,,


صوره أقرب ,, ومآجـــــــــــــــــــــي ولآ أحلى ,,,


طبعآ تغلفونهآ في قصدير وتجمعونهآ بعلبه وترجع للفريزر ,,,ويؤخذ منهآ عند الآستخدآآآم ,,


والله أعطيتكم سر من أسرآري بس مايغلى عليكــــــــــــــــم .. وشكل شركة مآجي بيدعون علي ...بس ماعلينآ منهم . أهم ماعلى الوآحد صحته ,,

دعوآآآآتكم هي مآآآآآ أرجوه ,,,
 

ببي جونسون

New member
إنضم
15 أبريل 2012
المشاركات
1,007
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
النهاردة جايبالكم معايا طريقة حلوة اوى تنفع للبنات اللى بشرتهم حساسة وفى نفس الوقت بتعانى من مشاكل الحبوب فى البشرة وكلنا عارفين ان عشبة اللافندر من الاعشاب المهمة اوى اللى بتعالج البشرة وبتقضى على الحبوب اللى فيها وبتقللها ومع المداومة فى الاستعمال بتقل وبتختفى



وطبعا كلنا عارفين ان افضل الطرق واقدمها لازالة الشعر هيا السويت وهنا بقة حنجمع بين النظافة بالسويت وكمان فوائد عشبة اللافندر فى طريقة واحدة



نقول بقة الادوات المطلوبة ياقمرات



اولا عشبة اللافندر حنحتاج منها معلقة واحدة كبيرة بس ودى صورة عشبة اللافندر



هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لعرض الصورة الكاملة. حجم الصورة الأصلي 1000x669 و مساحتها 109كيلوبايت.




ثانى حاجة حنحتاج كوب كبير ماء والماية دى اللى حنستخدمها عشان ننقع فيها عشبة اللافندر ونغليها



هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لعرض الصورة الكاملة. حجم الصورة الأصلي 685x625 و مساحتها 49كيلوبايت.



ثالث حاجة حناخد كوب سكر








اخر حاجة حنجيب نص ليمونة







هذه الصورة تم تصغيرها. اضغط هنا لعرض الصورة الكاملة. حجم الصورة الأصلي 694x641 و مساحتها 36كيلوبايت.






شرح الطريقة ياقمرات



هناخد ملعقة من عشبة اللافندر ونشطفها، ونحطّها في كوب ماء ساخن، ونسيبها تتنقع ساعة، وبعدين نغليها على النار شوية، وبعدين نسيبها نصف ساعة كمان منقوعة، لحد ما تنزل لونها وفايدتها وبعدين نصفّيها.




ودى صورة بودرة عشبة اللافندر هيا مش واضحة اوى بس على قد ماقدرت









ودى صورة منقوع عشبة اللافندر بعد ماغليناها وصفيناها







حنبدأ نجهز كوباية السكر بالمقدار زى مااحنا شايفين







بعد كده نحط السكر فى الحلة او الوعاء اللى حنحطه على النار ونجهز فيه السويت








بعد كده حنضيف منقوع عشبة اللافندر اللى احنا كنا مجهزينه على السكر بالطريقة دى








حنبدأ بعدها نرفهعا على النار مع التقليب المستمر








بعد كده بتضيفى عليها الليمون وتسيبيها شويه لحد ماتغلى زى مااحنا شايفين فى الصورة








بعد كده بتبدأى ترفعيها من على النار لحد ماتهدأ شويه وتبرد فترة بسيطة








هنا شكل السويت واضح بعد ماهديت وبردت شويه







بعد كده تكونى مجهزة برطمان بلاستيك عشان تحطى فيه السويت بعد مابقت دافية







بعد كده بتسيبها تهدأ لوحدها وتبرد خالص وبعد ماتبرد تغطيها وتحطيها فى المطبخ فى مكان رطب شويه او فى الثلاجة عشان تقدرى تستخدميها فى اى وقت بعد كده








وهنا بقة شكل السويت النهائى بعد مابردت وجمدت شويه










بكده انا خلصت ويارب اكون قدمت حاجة جديدة لمنتدانا الغالى فتكات وعضواتنا القمرات ويارب اكون افدتكم وبالله عليكم اللى تدخل ترفعلى الموضوع بدعوة حلوة لانى تعبت فى رفع الصور ومتنسوش التقييم لو عجبكم موضوعى ياقمرات


وموضوعى ده حصريااااااااااااااا هنا وبس وتحدىىى


فى رعاية الله ياقمرات بحبكم فى الله





 

ببي جونسون

New member
إنضم
15 أبريل 2012
المشاركات
1,007
مستوى التفاعل
0
النقاط
0




كيفية صنع صابون مغربي في المنزل .


المقادير :


فنجان زيت زيتون , فنجات من اللوز المر - فنجان من ماء الورد - 2,5 من الماء - صابون غار ( الرقي ) مجروش


الطريقه :


تخلط المقادير و توضع بعلبه لمدة يوم كامل و يحرك بين فتره و أخرى ( ملاحظه يفضل


تركه في البراد او الثلاجه حتى لا يفسد لانه جميع المواد طبيعيه )
 

ببي جونسون

New member
إنضم
15 أبريل 2012
المشاركات
1,007
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صلي على سيدنا محمد وعلى اله وصحبه اجمعين ...امين




وايضاً




انا الحمد لله اهتم بشعري ولكن بحدود يعني مااكثر من خلطات وزيوت في نفس الوقت..اذا يخلص زيت الجرجير استخدم زيت الجزر واذا يخلص زيت الجزر استخدم زيت الورد....وهكذا مااحب خلط الزيوت مع بعض!!!!!!!! انا قبل لا احط الخلطة على شعري ادرس مكونات الخلطة واشوف ايش تحتوي وهل هذه الخلطة فعلاً مغذية للشعر ام لالالالالالالا
وكذلك الزيت مثل ماتابعتم مواضيعي انا اعمل زيتي بنفسي!!! انا فقط اشتري دهن=زيت جوز الهند=الاصلي ثم ادخل عليه اشياء=اعمل زيت جديد مثل زيت الجزر,الجرجير والان الورد ...


وزيت الورد جمييييل ورائع بس طبعاً مافي ريحة ورد !!!!!!!!!!


مثل الجاهز !!!!! زيت الورد الجاهز يخلطون معاه رائحة لعطر الورد وانا لااحب هذه العطور لانها كيماوية وتجلب الشيب للشعر مع الاستخدام المستمر!!!!!!!!!


ف حياكم الله معاي
بسم الله نبدء


انا استخدمت 3 انواع من الورد!!!
وعملت الزيت على طريقتين!!
بس فيكم تستخدموا الطريقة الثانية اختصار للوقت ..وكذلك اذا كنتم مستعجليين على الزيت وتبون استخدام الزيت في نفس اليوم اؤ ثاني يوم..بس انا حبيت ان استفاد من زهور التفاح اكثر...!!!


نحتاج الى..
ورد زهور التفاح
وورد الياسمين
وورد اللي يستخرجون منه ماء الورد


طريقة العمل
طبق من زهور التفاح مقطوف طازج+كاسة زيت جوز هند


الطريقة الاولى


نضع زهور التفاح في علبة =نظيفة وناشفة !! ثم نضع فوق الزهور الزيت..


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


ثم نضع العلبة في حمام مائي حتى تنحبس الحرارة ومايعفن الزيت!!
احذروا على ان لا يدخل اي نقطة ماء الى العلبة!!


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


بعدين نشيل القدر من على النار بحذر!!! ونمسك العلبة بقطعة قماش اؤ منشفة ثم نسكر العلبة جيداً .....!!!
انتبهوا العلبة راح تكون حارة ديرو بالكم لاتحرقوا انفسكم!!!!!!


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


نضع العلبة في مكان مظلم وبارد وناشف .. بحدود 3 اؤ 4 ايام ..
اذا جمد الزيت ضعوه في حمام مائي من دون فتح غطاء العلبة !!!!!!!
وبس يسيح الزيت=يصير سائل رجعوا العلبة الى مكانها..!!
نترك الزيت بحدود 3 اؤ 4 ايام ..بعدها نصفي الزيت..


نحظر كاسة وفوقها غتره نظيفة ثم نسكب الزيت وهذا شكل الورد بعد ال 3 اؤ 4 ايام
نعصر الغتره حتى ينزل كل الزيت.


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


وهذا شكله
بسم الله ماشاء الله لاقوة الابالله
هذا من فضل ربي
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


انا نظفت العلبة ونشفتها زييييييين ثم رجعت الزيت فيها مؤقت عشان اشوفكم الماي اللي خرج من الورد !!!!انظروا الى الكاسة


هذا الماء لاتخلطوه ابد ابد مع الزيت ...!!!!!
ترى يعفن !!!!!


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


الان الطريقة الثانية
طبق من
ورد اللي يستخرجون منه ماء الورد
وورد الياسمين
نصف ملعقة اكل ماء الزهر اؤ الورد



وتكون الزهور دائماً نظيفة!! وناشفة
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


نضع الورود في كاسة كبيرة مع زيت زهور التفاح {المصفى} ثم نضع الكاسة فوق حمام مائي


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي



يتبع
 

ببي جونسون

New member
إنضم
15 أبريل 2012
المشاركات
1,007
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
نخلط الورد مع ماء الزهر ......ثم نترك الورد يطبخ مع الزيت ساعتين ونصف الساعه

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


هذا شكله بعد ساعتين ونصف الساعه

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


نصفي الزيت بنفس الطريقة

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


وهذا شكله
بسم الله ماشاء الله لاقوة الابالله
هذا من فضل ربي
زيت الورد اؤ الزهور من صنع اليد لشعر صحي خالي من المواد الكيميائية
هذه النقاط الوردية هي من عصر الورد!!!

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


نضع الزيت في نفس العلبة بعد تنظيفها وتنشيفها...زيييييييييييين
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي




وهذا الماء اللي خرج من الزهور وكمان ماء الزهر !!!!
هذا الماء لاتخلطوه ابد ابد مع الزيت ...!!!!!
ترى يعفن !!!!!

ارموا الماء!!!!
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


وهذا شكل الزيت المصفى بعد يوم جمد ولكن
هش وليس قوي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


زيت الورد تقدرون تستخدموه للاطفال من عمر 4 سنوات وفوق وكذلك للكبار ...


ولتزيت الشعر فيه ..


وكذلك تقدرون تخلطوه مع اي خلطة للشعر يوجد في مكوناتها زيت...
وكذلك مع الحنه ...

ودعواتكم لي ولذريتي بالاصلاح والتوفيق في الدنيا والاخرة

في امان الله



اختكم
نبال


وانتظروني في العدد القادم


ان شاء الله
( أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه )