طريقة عمل الجبنة البانير الهندى فى البيت

حبيبه ببي

New member
إنضم
6 مايو 2012
المشاركات
2,637
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
السلام عليكم


ترجمتلكم الوصفة دى و انا اعتبرها وصفة مميزة
لأن الناتج بتاعها جبنة رائعة


الجبنة اللى بتتعمل فى البيت بتبقى كريمى جدا و طعمة موووووووت


الكيلو لبن بيطلع ربع كيلو جبنة






الجبنة البانير


احد اصناف الجبن الهندى








1 لتر حليب​



2 معلقة شاى عصير ليمون او خل​









اغلى الحليب و بعد كده طفى عليه و اضيفى الخل او الليمون

حاتلاقى الحليب عمل كتل

سيبيه يهدا شوية
بعدين هاتى شاشة او فوطة مطبخ و حطيها فى مصفى و صفى فيها الحليب

ماتنسيش تحطى حاجة تحت المصفى عشان تجمعى السائل اللى حايطلع منها لأنه مفيد و ممكن تستعمليه فى الطبخ

ممكن تنكهى الجبنة بالزعتر الجاف
او النعناع الجاف
وذلك بخلطهم مع الكتل و تقليبها معهم

صفى الجبنة لمدة ساعة لو عايزاها طرية و لو عايزاها ناشفة جمعى الفوطة على بعضها كأنها صرة
و حطى عليها تقل عشان تصفى الميه اكتر

الف هنا و ادعولى







مترجم لامانه منقووول:eh_s(4):
 

جارة القمر

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
2 أبريل 2005
المشاركات
64,020
مستوى التفاعل
5
النقاط
0
العمر
46
مشكوووووووووووووووووووره
 

Snow angel

**مشرفة قسم مائدتك**
إنضم
17 مارس 2008
المشاركات
11,292
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الإقامة
USA
قريبه من طريقتي انا اضيف خل وبدون الاضافات

ان شاء الله اجرب هالطريقه

يسلمووو ياقلبي
 
إنضم
2 مارس 2012
المشاركات
240
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
واااااااااااااو
شكلهـــــا رووووووووووعه
تســــلــم الأيــــادي
 

ABEER FLOWER

New member
إنضم
20 نوفمبر 2008
المشاركات
21,993
مستوى التفاعل
8
النقاط
0
يعطيج ألف عافيه يارب

: )